lördag 17 april 2010

Mississippi Inn

Efter att inte ha hittat bord på Lydmar och Ruby Grill begav oss jag och min gode vän Z till Mississippi Inn på söder.
Vi hade varit där tidigare. Det som lockade var möjligheten att kunna beställa en trippelburgare samt att man nästan alltid kan hitta ett ledigt bord där.

Stället är ganska trevligt med hacienda-inspirerad inredning. Servicen är godkänd men inte mer.

Väntan på maten är inte alltför lång. Däremot så undrar man hur det kommer sig att kocken inte har hunnit steka igenom köttet, som vi begärt, på den tiden. Detta om man nu över huvudtaget ska fråga kunden hur han vill ha sin hamburgare stekt. En traditionell hamburgare ska alltid serveras genomstekt. Ska man vara petig kan man också nämna att biffarna i sig var ganska starkt kryddade. Det ska de inte vara - tillbehören ska bära upp smaken av köttet.

Nåväl. Det är tillåtet att experimentera med recept. Tråkigt vore det väl annars. Därtill kanske det var slumpen som gjorde att kocken inte stekte hamburgarna ordentligt vid just detta tillfälle.

Vad som dock inte är en slump är det faktum att det mesta av måltiden är färdigmat!
Pommes fritesen är av bättre Konsum-kvalité, dressingen är av ordinär Konsum-kvalité och brödet smakar misstänkt Skogaholms-likt. Salsan som finns i hamburgaren går inte att artbestämma riktigt, en annan del av kockens experimenterande för övrigt.

Så för en stund undrar vi i vårt stilla sinne. Vad motiverar priset på 235 (!) kr för denna anrättning? Visst är det mycket mat vi talar om. Men köpebröd och köttfärs är inte särdeles dyra varor.

Betyget för denna krog kan av naturliga skäl inte bli särdeles högt och lyder som följer. Besök denna restaurang om du är intresserad av stora portioner, att snabbt få ett bord och är mindre petig med kvalité samt pris på maten.


Skrifvet af Lyxdoktorn


Detta inlägg är intressant(.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar