måndag 7 mars 2011

Nyinköp - Rolex Deepsea!

Efter mycken grubblande, iakttagande och utprovande föll valet på en Rolex Deepsea. Suben är fin men för liten för min storlek och smak. I mina ögon är Deepsea det Submariner var från första början - en renodlad funktionsklocka.
Jag är oerhört nöjd med mitt val och häpnar stundvis över den omtanke som lagts ner vid tillverkningen av klockan; som till exempel att spännet är grövre borstat än länken då det utsätts för mer slitage, att texten på bakstycket inte är tryckt utan lasergraverad med hög precision och att den lyftbara mittdelen av spännet är så väl tillpassad att man tror att spännet är gjort av ett enda solitt stycke metall - imponerande!
Den keramiska glasringen är en fröjd för ögat och luminovan är det så pass bra tryck i att det räcker med att det är lite skuggigt inomhus för att man ska se den lysa.
Justeringsmöjligheterna har ökat med det nya spännet som man kan tillpassa i totalt 9 steg om 1,8 mm. Dessa justeringar kan göras medan man bär klockan vilket är väldigt praktiskt då handleden ändrar storlek beroende på temperaturen. Förutom denna anpassningsmöjlighet finns det en förlängningslänk för dykardräkt som gör armbandet 25mm längre. Denna länk har Rolex-emblemet laseretsat på insidan och är blästrad (nota bene) på insidan.
Sammantaget är Deepsea en himla trevlig pjäs som jag tänkt skall vara min dagliga kompanjon i många herrans år framöver.
Dagen till ära bjuder bloggen på en formidabel bildkavalkad...












Skrifvet af Lyxdoktorn

13 kommentarer:

  1. Får gratulera till ett lyckat köp, Deepsea är en ren fröjd för ögat.
    Efter diskussionerna på denna blogg angående Deepsea och Submariner så tycker jag att du gör helt rätt val.
    Härligt!

    -VS

    SvaraRadera
  2. Jag tackar och bockar. Är väldigt nöjd med den. I förlängningen vore det kul att lära lite urmakeri så man kan meka själv med den också.

    /Lyxdoktorn

    SvaraRadera
  3. Vilket sammanträffande, själv införskaffade jag en uppsättning urmakarverktyg för drygt ett år sedan. Tanken slog mig en dag " vem är man om man inte kan sin val 7750 utantill i sömnen.."
    För mig är det fortfarande på en högst amatörmässig nivå, men ändå så är det riktigt intressant och tillräckligt underhållande ( möjligt någon form av rogivande..) att få grotta ner sig i nångon av klockorna och plocka ner den i beståndsdelar.
    Kan helt klart rekommendera denna sysselsättning då urverkets anatomi faller på plats, dvs om det finns lite överskottstid.
    Att själv kunna fixa servicen på klockorna är för mig en lockande tanke, befäster lite ordspråket "en bra karl reder sig själv."

    -VS

    SvaraRadera
  4. Härlig! Visst är det väl så att klockor av den här kalibern är undantagna från hygienreglerna på sjukhus? (Har iakttagit att ytterst få läkare bär klocka, men att de som gör det ofta bär något intressant...)

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Tack! Nej, de är tyvärr inte undantagna från hygienreglerna. Landstingets kunskaper om dylika klockor är något begränsade så att säga.
    De flesta landsting har hygienregler som är mer eller mindre välmotiverade. I praktiken spelar det dock ganska stor roll beroende på vad man sysslar med. Det är skillnad mellan om man är kirurg eller psykiater till exempel...

    /Lyxdoktorn

    SvaraRadera
  7. Grattis DrP. Vacker klocka./R

    SvaraRadera
  8. Vad fick du ge för den om man får fråga ?

    Mvh

    SvaraRadera
  9. Svar till Anonym: Den kostar ca 80,000:-
    Den riktiga målgruppen är mättnadsdykare(därav heliumventilen) men den pjäsen passar på allas handleder(om man orkar bära den och har råd)
    Otroligt välgjord och odödlig. Klockan är konstruerad på ett sådant sätt att den försluts bättre under tryck. Hade det inte varit för att fjädern som håller energin till urverket faktiskt blir trött med tiden så är det tveksamt om den någonsin behövt service. Om den används av dykare kan det vara att gaserna i mättnadskammaren får smörjningen på rubinerna att dunsta och då behövs ju nytt. Precis som Doktorn skriver så kan man inte undvika att bli imponerad av den. Ett formidabelt inköp! Slit den med hälsan Doktorn

    SvaraRadera
  10. Grattis, en fin pjäs. Har själv införskaffat en i Hong Kong, bytte min Panerai 312 plus lite emellan, men notan hamnade totalt på drygt SEK 65,000

    Jag har länge velat ha en Rolex, men har som du tyckt att 40 mm är lite för litet, så pass att till och med 2 återförsäljare skakade på huvudet och sa "...Nej...". Jag bor i Shanghai och som du tycker det är jättebra att kunna lätt justera länken, hettan och fuktigheten här gör att handleder svullnar en del.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tackar ödmjukast!
      Jag föll för dess tämligen kompromisslösa sportighet. Jag använder min Dipsi som vardagsklocka och när man känner sig trygg med att ens ettåriga dotter bankar klockan i golvet och kladdar smör på den (bild kommer senare) så vet man att man har valt rätt. :-)
      Beträffande storleken så tycker jag att man måste ta lite hänsyn till ens egen storlek lite också. För mig pekar vågen på låga tresiffriga tal och då är det lite lättare att bära upp en rejäl pjäs.

      Panerai är ett trevligt märke. Det var ett av de märken jag övervägde bl.a. eftersom de är väldigt konservativa när det gäller designen. Det som smolkade bägaren lite var det lilla debaklet med Brooklyn-utgåvan som du kan läsa om här http://lyxdoktorn.blogspot.se/2011/10/scandalo-scandalo.html.

      Mvh
      Lyxdoktorn

      Radera
    2. Jodå, den känns stabil till den nivån att man aldrig behöver bry sig om vad man gör, badar, rotar i trädgården, eller är på fest. Den passar alla tillfällen. Tycker också att den är något bekvämare än PAM 312, som är relativt stor och hög.

      Känner till missen med brooklyn utgåvan, opolerat urverk. Där har varit andra också, man hade ett tag problem med kvalitén på in-house urverken. Dock så har Paneria en speciell "appeal" och är unika i sin design.



      Radera