måndag 14 mars 2011

Restaraung Djuret - köttempel de luxe

Restaurang Djuret är fashionabla Leijontornets bakficka. Man aspirerar på att servera högklassig mat som inte är fullt så exklusiv som den på moder-restaurangen och huvudrätterna ligger runt 250 kr.

Temat är omisskännligt och kan stavas med ett ord - kött. Bordsunderläggen porträtterar styckscheman, lampetterna består av köttkvarnar och klädhängarna är köttvågar. I övrigt är inredningen murrig och förmedlar en ombonad känsla. De mest känsliga deltagarna tyckte dock att slakterinanspelningarna i vissa fall var lite väl Hostel-lika.

Till förrätt bjuds det på en svensk variant av rilette på fläsk tillsammans med dopp i grytan med lagom sälta samt excellent bakat vitt och mörkt bröd. En riktig fullträff i all sin enkelhet.

Huvudrätten, bestående av långkokt och stekt bringa med sotade rotfrukter, var klart godkänd. Köttet var mjällt och smakrikt.

Till efterrätt tog vi fattiga riddare med hjortronröra och vaniljglass med mylta (nej jag vet inte vad den latinska benämningen är). Desserten var ypperligt tillagad även om portionen hade kunnat vara något större.

Personalen var lättsam och trevlig. Servicen brast dock på en viktig punkt. Trots att jag förklarat att jag är nötallergiker fick jag in efterrätten fullsmetad med nötter. Det är inte acceptabelt på en krog av den här kalibern (men egentligen inte på någon krog). Det hjälper inte att personalen är trevlig om man tvingas kasta upp middagen eller åka med blåljus till närmsta akutmottagning. Nej Djuret - gör om, gör rätt, verkställ.






















Inredningen får fyra stetoskop, maten får fem stetoskop, servicen får ett stetoskop. Sammantaget renderar detta fyra stetoskop av fem möjliga.

Skrifvet af Lyxdoktorn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar