lördag 19 mars 2011

Lyx-lördag

Du kommer från en fin gammal familj vars stamtavla matchar den hos den bästa av utställings-pudlar. Du har ett kostymjobb. Du är trött på alla triviala klockor. Du vill ha något speciellt, något personligt. Du vill ha en klocka med ditt familjevapen på. Gissa vad. Det finns en klocktillverkare som bidrar med detta - och familjevapnet blir till och med animerat (!).

Tomas Prescher är en kapten från tyska marinen som sadlade om till urmakare. Han har sedan några år tillbaka sin egen verkstad nere vid Biel-sjön och hans specialitet är klockor med många komplikationer. Ett tecken på detta är det faktum att han fortfarande inte har en "vanlig" klocka med tre visare i sitt sortiment.

Med Tempusvivendi presterar Prescher ett ur som både är komplicerat och kan förmedla en bild, till exempel en logga, en nationssymbol, ett varumärke eller (sist men inte minst) ett familjevapen. Den aktuella tiden visas först när man trycker in knappen som sitter i kronan. Nedanstående skulle nog inte någon oljeshejk med självaktning tacka nej till.





Skrifvet af Lyxdoktorn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar