torsdag 2 september 2010

GQ - gastronomi i öfvre slummen

På fashionabla Kommendörsgatan ligger GQ som de senaste åren rosats av matskribenter och älskats av sina många stamkunder.
Undertecknad och Z var där för någon vecka sedan för att äta en bit mat innan vi drog till vårt andra vardagsrum, Lydmar.
Vi slog oss ner i bistron (Vinbaren) där vi intog confiterat kyklinglår med rödvinsås samt entrecote med bacon, potatis och beja.
Maten är god men etsar sig inte direkt fast i minnet. Att man serverar confiterat kycklinglår i stället för anklår är förstås en besparingsfråga, som kan tolereras pga att man lagt sig under 200:- på den rätten. Vad jag dock inte tycker är acceptabelt är att porti0nerna är så små. Jag anser att man kan förvänta sig att bli mätt när man besöker en bistro. Det som sticker ut mest i matväg är det fina, varma (!), brödet och ostbrickan från Philippe Olivier som håller hög nivå.
Servicen är väldigt varierande beroende på person. Allt ifrån strikt och klanderfri, via strikt men haffsig, till trevlig och väldigt avslappnad. På en krog av den här kalibern bör man kunna förvänta sig en betydligt jämnare nivå på bemötandet.
En parentes är att man har några av stans snyggast designade toaletter.
Sammanfatningsvis kan man efter det här korta besöket säga att maten är bra, servicen är sådär, men ffa att det inte är ok att inte bli mätt på en bistro när notan landar på över tusenlappen. Samtidigt kan jag känna, att är osten och toaletterna det mest minnesvärda efter ett besök på en krog av den här klassen, så är det nog bäst att välja en annan inrättning. Brasserie Godot lockar...


Skrifvet af Lyxdoktorn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar