söndag 28 november 2010

Brunch på kvarnen...

Kvarnen är en av institutionerna i  Stockholm och har ett arv som är starkt knutet till fotbollsdyrkandet på Söder. Under helgförmiddagarna invaderas dock kvarnen av halvtrendiga trettioplusare som går dit för att bruncha.
Lokalen är slamrig och rustik. Det bidrar till trevnaden. Kvarnen är inget linneduksställe utan har en ganska enkel prägel. Brunchen kostar runt ett par hundralappar och är med tanke på utbudet tämligen prisvärd.
Bland de kalla rätterna kan nämnas räksallad, prima gravad lax, skinka etc. Det enda som inte föll mig i smaken var en hovmästarsås med väldigt konstig, bearnaiseliknande, konsistens. Varmrätterna är kaloristinna och traditionella som t.ex. gräddstuvade köttbullar, gräddstuvad pyttipanna, prinskorvar samt västerbottenspaj. Dessa var prima lagade undantaget att kocken hade tappat saltkaret i pyttipannan...

För de härdade besökare som fortfarande har lite kvar att ge finns det en generös samling efterrätter, däribland färska våfflor, färska jordgubbar, chokladfontän, brownies mm.
Sammantaget är jag väldigt nöjd med mitt besök på Kvarnen och kommer nog att bruncha där igen.











Skrifvet af Lyxdoktorn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar