söndag 17 juli 2011

Grinda Wärdshus

Lata sommardagar som dessa då solen vackert griljerar storstadsbornas väl insmorda skinn finns det få saker som klår en dag i huvfudstadens skärgård. Grinda ligger på lagom (ca 2 timmar) avstånd från stan med båt från Strömkajen, ca 30 steg från Lydmar Hotell (ja jag är partisk).
Väl framme erbjuder ön fina promenadstråk och ett trevligt värdshus som är namngett efter ön. Förutsättningarna för att supa skallen av sig är inte optimala i detta familjeparadis men för dylika ändamål är ju som alla vet Sandhamn mycket bättre med betydligt större champagne-utbud.
Grinda Wärdshus stoltserar med habil service och vällagad men något högt prissatt mat. Portionerna är därtill väldigt små så ta en sväng förbi Guldmåsen (McDonalds) eller något annat hiskeligt för en doggybag innan ni hoppar på färjan. Miljön och utsikten från värdshuset kompenserar dock för mycket så stället är absolut värt ett besök.
När ni ändå är där så passa på att klappa de kärvänliga fåren i hagen intill krogen, dock helst utan att nudda vid elstängslet i samband med detta (tro mig, det är empiriskt utprovat av min äkta hälft och fåret i fråga).










Det sammanlagda betyget blir tre stetoskop.



Skrifvet af Lyxdoktorn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar