söndag 10 april 2011

Lyxlunch på Gyldene Freden

I veckan så var jag med några polare och kolleger och åt lunch på Gyldene Freden. Namnet härrör från tiden då man slöt fredsfördraget med ryssarna. Stället är ju ett av de mest klassiska i Stockholm med ca 400 år på nacken och har gästat storheter som Taube och Vreeswijk. Det kanske var därför som hovmästaren såg lite sur ut när jag skämtsamt föreslog Gyllene Måsen (Mc Donalds) när han endast kunde erbjuda barplatser. Det är alltid lika roligt att testa tålamodet hos folk.
Barplatserna funkade bra och jag testade ställets köttbullar med mandelpotatispure. Köttbullarna var välgjorda och de rårörda lingonen utmärkta. Puren var dock inte riktigt koscher då den var lite mjölig till texturen. Jag kan aldrig tänka mig att man använt pulvermos på Gyldene Freden men en liten anmärkning blir det på den punkten. Portionen var tämligen liten vilket kanske funkar till middag men inte riktigt till lunch. Servicen var klart godkänd även om det är lite svårt att dra alltför långtgående slutsatser om denna efter bara en lunch.








Inredningen får fyra stetoskop, servicen får fyra stetoskop och maten får fyra stetoskop. Detta resulterar i ett sammanlagt betyg på fyra stetoskop.




Skrifvet af Lyxdoktorn

1 kommentar:

  1. Den Gyldene Freden levererar som vanligt sin vardagliga men dock välsmakande husmans-lyx.
    Charmant Seiko dinka i det tidigare inlägget, mekaniskt slagverk i sådan klass imponerar.

    -VS

    SvaraRadera