Varje år skall det ju självfallet ätas ett (men helst flera) julbord. Då gamla Edsbacka krog har bommat sökte vi oss till Hasselbacken som verkade vara ett trevligt alternativ.
Mycket riktigt andas stället tradition och julestämning när man närmar sig byggnaden. Väl inne är det dock tämligen skränigt och skramligt. För låt oss vara ärliga, så roligt är det inte att dela lokal med "Olles snickarfirma" som redan kl 19 tömt ett par hundra ölflaskor och låter som halva AIK-klacken...
Serveringspersonalen verkar dock vara vana vid dylikt ståhej och tuffar på med sitt, i och för sig ganska trevliga, servande.
Så nu tänker ni att man för sina sexhundra spänn i alla fall får skaplig mat. Tyvärr är det inte så heller. Visst hittar man det mest grundläggande i form av prinskorvar, köttbullar etc. Men att notera att huvuddelen av desserterna sannolikt är införskaffade på närmsta ICA ger knappast mersmak.
Kontentan är därmed följande. Välj antingen ett julbord i 400kr-klassen och få samma mat för mindre pengar eller lägg på ett par hundringar och få ett bra julbord på Grand hotell, Operakällaren eller motsvarande.
Jag glömde förresten nämna att DN.se skriver att Operakällaren blivit underkänd vid Stockholms Stads inspektion på grund av bristande hygienrutiner...
Skrifvet af Lyxdoktorn
Ja det kan ju inte vara trevligt att tvingas äta tillsammans med populäsen.
SvaraRadera